Interactieve special ‘DNA van MDMA’ wint Gouden SpinAward

March 14, 2016

De interactieve special ‘Het DNA van MDMA’ heeft een Gouden SpinAward gewonnen, de prijs voor creatieve concepten “die het digitale denken verder brengen”. ‘Het DNA van MDMA’ neemt je mee in een interactief vormgegeven verhaal waardoor je met behulp van video, audio, tekst, foto’s en interactieve graphics een kijkje krijgt achter de wereld van XTC. Het nieuws rondom XTC gaat vaak over de uitwassen (misbruik, corruptie, etc.) van drugsgebruik, met deze special wilden wij op een andere manier nieuws brengen over de wereld rondom XTC. In de multimedia productie DNA van MDMA volg je het spoor van de XTC pil terug van de kauwer naar de brouwer. Wat stop je eigenlijk in je mond als je een pilletje slikt?

Het DNA van MDMA verteld een inhoudelijk verhaal op interactieve wijze welke de aandacht van de lezer langer weet vast te houden, op PC maar vooral ook op mobiel.

Met het DNA van MDMA hebben we de Gouden Spinaward gewonnen in de categorie ‘Content’: de meest vernieuwende, waardevolle en aanstekelijke content. Er waren bijna zeventig inzendingen, waaruit vijf genomineerden volgden. Het juryrapport over de inzending van de NOS: “Een schoolvoorbeeld van een fraaie en prikkelende longread waarbij slim en relevant gebruik is gemaakt van diverse digitale mogelijkheden zonder dat het totaal technisch geforceerd overkomt. Geen afleidend multimedia-spektakel, geen digitale showroom: je aandachtsboog wordt niet overdreven op de proef gesteld, alles wat je ziet, hoort en leest staat in dienst van het verhaal dat je vanaf het begin direct meeneemt. Het is fun en functioneel. Een perfecte mix tussen creativiteit, redactionele kracht en user experience. Echt opvallend goed, alle keuzes kloppen.” 

Bekijk de case inzending op de site van de SpinAwards  

 Heb je Het DNA van MDMA nog niet gezien? Klik dan hier.