Een overzicht van de NOS specials

May 16, 2015

Onze specials vertellen op interactieve wijze een verhaal waarmee we de aandacht van de lezer langer vast houden door inhoud en vorm op elkaar af te stemmen. De specials worden voornamelijk bezocht op mobiel en hebben gemiddeld een veel langere leestijd dan onze reguliere artikelen. 

Een overzicht van onze specials

Voor het kiezen
In de special ‘Voor Het Kiezen’ kies je  een standpunt over een stelling: voor of tegen. Vervolgens krijgt je een video te zien waarin iemand met de tegenovergestelde mening die mening toelicht.

vhk


Uit zicht
De interactieve special Uit Zicht laat een dag uit het lezen van dakloze jongeren zien. Hoe brengt hij zijn dag op straat door? Hoe gaat hij om met zijn persoonlijke bezittingen? En hoe zit het eigenlijk met persoonlijke hygiëne? 

uitzicht-afbeelding


Voor Joden verboden
De special “Voor Joden verboden” laat zien hoe het net rondom de Joden zich langzaam sluit tijdens de Tweede Wereldoorlog en wat het betekent om langzaam maar zeker verstoten te worden uit de maatschappij. De feitelijke informatie over de anti-Joodse maatregelen wordt afgewisseld met verhalen van zes Joodse getuigen.

jodenster-iframe-desktop


De oorlog van mijn oma
Zes persoonlijke verhalen van de overlevenden van de Holocaust, voorgedragen door de generatie van nu, hun kleinkinderen.

iframe


De geheimen van een voetbaltransfer
In de interactieve special “het geheim van de voetbaltransfer kom je in de wereld van de voetbaltransfers. De special neemt je stap voor stap mee naar het afronden van een succesvolle transfer. Van het zoeken tot een speler tot het maken van een deal. Hoe komt een (miljoenen)transfer nou eigenlijk tot stand?
voetbaltransfer_artikel_gif


75 jaar Molukkers in Nederland
Bekijk in 360 graden een Molukse barak uit het woonoord in het Brabantse Lage Mierde, zoals die eruitzag in de jaren vijftig. Klik op diverse video’s voor korte verhalen van vroeger en nu over Molukkers in Nederland. 

background 


Datadrift
Datadrift left de gevolgen van drie nieuwe wetten op je privacy uit aan de hand van locaties waar iedereen weleens komt. Wat voor rechten heeft de overheid eigelijk als het aankomt op inzage in jouw online gedrag?

Screen Shot 2016-01-10 at 10.21.20


Het DNA van MDMA
Het DNA van MDMA volg je het spoor van de XTC pil terug van de kauwer naar de brouwer. Wat stop je eigenlijk in je mond als je een pilletje slikt?
Screen Shot 2017-05-17 at 09.55.13