Volg de NOS-liveblog updates van de Tour de France via WhatsApp, Telegram of Messenger.

August 28, 2020

Heb je geen mogelijkheid om de Tour via de livestreams van de NOS te kijken maar wil je ook niets missen? Dit jaar kun je de updates uit onze liveblogs ook volgen via Whatsapp, Telegram en Messenger. 

De NOS brengt dit jaar de liveblogs van de Tour de France direct naar jouw gewenste messaging platform. Het relevantste nieuws real time direct in jouw app. Naast de updates bieden we via deze kanalen ook allerlei extra informatie. Stel je vraag over de renners, de ploegen en etappes of check het klassement, en je ontvangt een automatisch antwoord.

Dit concept is een experiment vanuit het NOS Lab i.s.m. NPO innovatie en met hulp van Flow.ai. Uit gebruikersonderzoek blijkt dat sportfans veel online over sport lezen maar nóg liever er met elkaar over praten. Op die plek willen wij relevante informatie toegankelijk en beschikbaar maken. 

In het NOS Lab is eerder met een chatbot in Facebook messenger geëxperimenteerd. Waar chatbots normaliter met een vast script werken dat -evt. met tussenpozen – vaste content stuurt is deze bot afhankelijk van content die realtime geschreven en automatisch verstuurd zal worden naar 3 verschillende platforms. Om deze snelheid te behalen komen foto’s niet altijd door en i.v.m. beeldrechten zijn video’s uitgesloten. 

Voor de vertrouwde livestream en meer verhalen kun je uiteraard op de NOS site en app terecht. 


Zo werkt het 

WhatsApp

Lees je dit op je telefoon of heb je WhatsApp op je computer, dan kun je hier klikken om je aan te melden. Zo niet, dan kun je onderstaande stappen volgen: 

1. Voeg het telefoonnummer 06 3418 2651 toe aan je contacten op je telefoon bijvoorbeeld onder NOS Tour de France. 
2. Open NOS Tour de France in WhatsApp om een nieuw gesprek te starten. 
3. Wil je alle liveblog updates ontvangen, stuur dan de tekst aanmelden.

Om de liveblogs posts in WhatsApp te blijven ontvangen hebben we elke 24 uur een bevestiging van jou nodig. Als je hier niet op reageert ontvang je geen liveblog updates meer. Wil je je direct uitschrijven stuur dan de tekst ‘AFMELDEN


Liever via Telegram of Messenger volgen? Dan kun je de volgende stappen nemen:

Telegram:
Voor het volgen van de Tour de France updates via Telegram ga je naar https://t.me/NOStourdefrancebot?start=my_action of zoek je in Telegram naar “NOS Tour de France” en klik op “start” 

Messenger:
Om de tour de France updates via Messenger te volgen ga je naar https://m.me/nostourdefrance en klik je op “aan de slag” of je zoekt het kanaal in messenger door te zoeken naar “NOS Tour de France”.
Om de liveblogs posts in Messenger te blijven ontvangen hebben we elke 24 uur een bevestiging van jou nodig. Als je hier niet op reageert ontvang je geen liveblog updates meer. 

Slack
Klik op onderstaande button. Selecteer het kanaal waar de berichten in moeten komen en geef de app toestemming.


Goed om te weten:

– We gebruiken je nummer alleen om de updates te ontvangen van de Tour de France. We zullen je nummer niet delen of gebruiken voor marketingdoeleinden.
– Voor alle platformen geldt dat je je kunt uitschrijven door de tekst “afmelden”.
– Je kunt niet naar dit nummer bellen en de berichten worden enkel door een computer gelezen. Wil je ons op een andere manier bereiken, kijk dan hier voor onze contactinformatie. 
– We gebruiken je gegevens alleen om berichten te sturen via het door jou geselecteerde kanaal. Ons privacy statement vind je hier. 
– Zodra je je afmeldt worden je gegevens verwijderd. Eind september 2020 verwijderen we alle gegevens.
– Deze dienst is, net zoals alle NOS producten, gratis.